2012-10-13 14 浏览
周末得闲专门同frd约佐嚟中环食早餐,梗系要嚟胜香园试吓喇!食到饱晒,真嘅好满足!总体环境都算ok嘅,大排档咁,好有香港风味同frd点佐两份牛肉碎蛋番茄面同埋柠蜜、鲜油脆脆,样样都好味!如果唔系个胃唔够大,真系想一次试晒佢全部嘅嘢!1. 牛肉碎蛋番茄面:新鲜茄肉真系好多分量好足,D牛肉碎蛋分量都好大,D汤饮落去好香浓!唔系番茄酱汤咁嘅,认真系鲜味十足!D蛋又好香滑,可惜牛肉少佐D,因为早餐又想有少少肉又想食个鸡蛋咁营养比较均衡所以先点佐呢个面,但系牛肉就唔够多喇!但食到咁鲜嘅面真系好正!2. 柠蜜脆脆:啵啵脆,热辣辣,酸甜可口!好钟意呢种酸甜对比碰撞嘅感觉,柠蜜脆脆食落去即刻醒晒神!好鲜好香,一大早就算未瞓醒,食佐佢都即刻精神返!食完一份仲想加多份添!真正嘅分量其实是呢张图嘅double,食佐两块先记返起要影相,所以补返张图3. 鲜油脆脆:食起身感觉有D似菠萝油,但菠萝油系苏皮、呢个就系脆皮。不过一样嘅系冰火两重天嘅感觉,热辣辣嘅猪仔包加埋冰冻嘅鲜油,好好味!都好钟意!不过我个人prefer柠蜜脆脆多D,hahah~番茄面分量好足,食得好饱!埋完单心满意足咁离开佐,但下次一定会再嚟ga

1. 牛肉碎蛋番茄面:

2. 柠蜜脆脆:

3. 鲜油脆脆:

番茄面分量好足,食得好饱!埋完单心满意足咁离开佐,但下次一定会再嚟ga!
2012-10-13
  • 柠蜜脆脆