2017-07-08 128 浏览
近排食得太多西餐,食到冇乜食欲,又係時候轉一轉口味刺激一下味蕾呢次就係去食火鍋,皆因火鍋湯底種類可以千變萬化,有時真係估唔到咁都可以做湯底,而且都可以做非常出色今日就去咗呢間係尖沙咀金馬倫道火鍋店睇吓有冇驚喜係未食火鍋前,先點咗D小吃食住先椒鹽脆鱔球,鱔球面炸得金香鬆脆,至於肉質亦好嘢味呢度火鍋湯底都差不多有20款選擇,梗有一款啱你口味我地點咗個每日限定鍋底食寒天翅瓜滑雞鍋,鍋底買相精緻食材足料,梗係要飲番啖靚湯先得,湯底味道清甜而不膩,至於滑雞肉質滑溜鮮甜到火鍋配料樣樣都點咗D食,分別有冬菇釀墨滑,冬菇爽嫰墨滑彈牙又滑溜同埋脆炸響鈴卷,熱辣辣響鈴入口鬆化又乾身,點一下湯汁更好食到我今晚最喜歡嘅主菜出場,至尊本地招牌手切肥牛,雪白嘅脂肪平均分佈在每處,放落鍋裏一陣就可以食用,入口肉味好香濃,肉質細嫩又肥美,簡直愛不釋手再來係松葉蟹皇包,份量足料又大隻,咬一啖已食到蟹肉爽嫩,再加埋肉質滑滑又爽口,簡直係完美組合最後放埋水晶粉係鍋裹吸收湯嘅精華,入口好入味而水晶粉滑嘟嘟食落好有口感是日又品嚐到一餐豐盛的圍爐活動

今日就去咗呢間係尖沙咀金馬倫道火鍋店睇吓有冇驚喜

呢度火鍋湯底都差不多有20款選擇,梗有一款啱你口味

我地點咗個每日限定鍋底食

同埋脆炸響鈴卷,熱辣辣響鈴入口鬆化又乾身,點一下湯汁更好食

是日又品嚐到一餐豐盛的圍爐活動