2021-05-31 98 浏览
天氣好熱,好想食d生冷野,於是就去左食去司喇~呢間壽司鋪開係食肆林立既厚福街,鋪頭細細,大概只有10個座位,但就有3個壽司師傅同兩位侍應,員工服務十分好!鋪頭只有吧枱,可以近距離望住師傅握壽司,睇到食指大動!呢間鋪頭原來有omakase,晚餐價錢唔貴。不過我今日第1次食,試左自選12件壽司拼盤先~我同朋友每人都揀左自選12件壽司,太多選擇又咩都想試之下,我地最後揀左:壽司🍣帶子壽司/油甘魚壽司/甜蝦壽司/赤蝦壽司/魴鮄壽司/真鯛壽司/深海池魚壽司咁多款壽司,我特別推介油甘魚、深海池魚同魴鮄,油甘魚好甘香,深海池魚同魴鮄係出面都少食到~味道鮮甜,不況一試!朋友好鐘意食蝦,佢大讚甜蝦好好食!火炙🔥火炙金線鯛壽司/火炙帶子壽司/火炙左口魚邊壽司/火炙三文魚腩壽司火炙左口魚邊壽司一向都係我地既至愛,呢度燒得好香,左口魚邊入口即溶咁~我推薦火炙金線鯛,燒完既油入滲左落飯度,一入口魚咪香濃~軍艦🛳辣味吞拿魚軍艦壽司/蔥吞拿魚腩軍艦壽司平時辣味三文魚就食得多,變左做吞拿魚原來都好好食,吞拿魚本身既甘香加辣汁,絕配!呢個壽司店性價比高,一定會再來幫襯!
天氣好熱,好想食d生冷野,於是就去左食去司喇~

壽司🍣

火炙🔥

軍艦🛳
辣味吞拿魚軍艦壽司/蔥吞拿魚腩軍艦壽司

呢個壽司店性價比高,一定會再來幫襯!
2021-05-24