2013-08-06 3418 浏览
3号个晚,同同学摸四圈ge时候,肚子咕咕叫个阵睇见电视个度介绍个个打边炉好鬼正!!于是隔日就雄心壮志咁成班人约埋冲去旺角间日之食烧肉放题.因为我之前食过佢另外就楼下个间火锅几好味,所以就黎试下呢间d烧肉, 佢位置只系我上次食个间楼上,离我fd屋企又近,好方便. 佢d坐位宽敞,装潢感觉似系走简单和风路线,d邓坐得几舒服ga!出面吧台放住左调味酱同沙律.毕左碗沙律酱同d调味酱番黎,开始烧野食~ 话时话,个晚食得最多野食个个人,其中1个都有我份ga!!哈哈哈我食得最多系鸡软骨、猪颈肉、鸡翼、梅肉粒、肥牛仲有羊肉粒,放题ge好处就系任食到好多款野.但系呢度d肉,食落基本上无业过咁制,所以我咪猛咁倒台面个樽盐,经我只巧手调过味之后,本身d肉地唔差,所以食落几嫩口,猪颈肉肥而不腻仲好爽口;鸡软骨旁边有d脂肪同肉,所以唔会只咬骨头,好脆,有d嚼口!至于蔬菜普通左d,我地好少叫,话晒平时屋企食唔少.

至于蔬菜普通左d,我地好少叫,话晒平时屋企食唔少.
2013-08-03