2009-01-21 29 浏览
今天又再忙裡偷閒, 真係年尾要盡情放鬆享受下, 為了跟時間競賽, 又再一次選了這裡, 因為起碼保證是有位, 上菜快!五人叫了五個客飯, 糖醋魚塊 - 咕嚕汁...魚塊幾滑, 但炸漿厚, 上湯浸白菜仔, 量太少, 菜唔靚, 蔥爆牛肉 - 多蔥少肉, 肉無牛肉味, 白菜百頁湯 - 鹹咗少少, 想必味精多, 少吃也吧, 突然放下一碟腰果雞丁 (應該是燒茄子....), 五人極疑惑, 問清楚....原來無茄子, 居然自行改...咁都得, 我們不想再糾纏....吃了算吧, 反正什麼餸也是一樣! 客飯連兩碗白飯/一碗菜飯, 豆漿 - 味道唔太濃, 整體餸菜也不太出色, 加上自行轉換菜色, 下次真的要說服同事換地點了!

蔥爆牛肉 + 上湯浸菜
腰果雞丁