2018-12-18
Sem 尾好多嘢做忙到踢晒腳真係好大壓力 ☹️ 一有機會就好想自己去 cafe 到坐吓,做吓嘢同時享受吓下午茶時光 👉👈 無耐前終於試到呢間好foodie嚟打卡嘅 cafe 喇 🤳 店內嘅裝飾係休閒嘅田園風~啲蛋糕全部都勁精緻望住個蛋糕櫃 👀 絕對會有選擇困難症 👅 第一次嚟最後都係決定試咗大路嘢先當日店員啱啱幫緊新嘅聖誕產品 影相 😂 於是我哋都相視而笑肆無忌憚咁 📸 影影影哈哈泰式奶茶威風蛋糕 ❤️ ($46)評分:8/10.唔錯啊呢件 cake 🙆 奶茶味道好濃郁!! 👉 系蛋糕同忌廉奶茶味都一樣咁特出 🍰 Cream 非常足夠見到有時血其他店同款嘅蛋糕忌廉鋪得好薄 🙈 威風蛋糕亦都非常鬆軟~下次一定會再嚟試下 cheesecake 同埋紫薯流心!日月潭奶茶 ❤️ ($50)評分:6/10.食 cake 唔掙在試埋嘢飲啦 💁 原本諗住淨係飲茶但係店員推介咗呢個用同一隻茶底沖嘅奶茶 😦 不過就有少少失望因為味道略淡,唔夠滑同厚。睇番呢杯飲品仲貴個見 cake, 就覺得甚為不值,或者凍飲都仲會冇咁覺,但熱飲嚟講比較遜色 🙁 不過幾鍾意佢哋用隔熱杯整熱飲就唔驚淥親手
泰式奶茶威風蛋糕 ❤️ ($46)
評分:8/10.
日月潭奶茶 ❤️ ($50)
評分:6/10.