2018-02-13 1712 浏览
今日有幸抽到时间做treatment ,唔洗凑女可以同姊妹撑枱脚,一于拣好耐无去的UCC,贪佢有自助沙律吧!由于做完treatment已经好夜,过左晚市人潮,唔洗排队就可以直入餐厅。姊妹多数在家中食素,难得出街食,佢话要食好西,就嗌左个西冷扒,我就要烟肉火腿pizza大家share食。落左柯打,之后梗系要出去沙律吧”砌”沙律啦! 沙律吧的材料同以前一样,有车厘茄,桃,菠萝,薯仔沙律,红腰豆,沙律菜,啫喱等等! 一路以来我最欣赏都系佢个薯仔沙律同啫喱,因为薯仔沙律够晒绵无出水,薯仔,鸡蛋,粟米等材料同沙律酱比例一流,简简单单但出色。 啫喱够Q弹,味道又系啱啱好唔过甜,为沙律做出酸中带甜的清新感觉!无几耐pizza黎到,批底系簿脆的,可能系日式餐厅的关系,调味较清淡,比美式餐厅的pizza逊色。 西冷牛扒都一样,唔似美式餐厅咁有火候,反而我欣赏随碟附送的蕃茄意粉,因为每条意粉入口弹牙,而且拥有自然蕃茄味。其实总括黎讲,唔难食但无惊喜,我谂下次我去UCC都系食返日式意粉或焗饭可能较惊喜