2019-12-31
如心廣場近來開咗好多新餐廳,對荃灣人來講係好消息,多啲餐廳嘅選擇!! 今次試呢間台灣野係自助形式,一入到去就要揀飲品/小菜/主菜/主食,跟住俾錢,自己搵位坐低,記得最後食完攞返個tray出去放好!! 飲品揀咗熱飲檸檬薑母茶,好大杯最後要拎走一路行一路飲,薑味濃烈好適合冬天!! 小菜揀咗泡菜同秋葵,秋葵配上胡麻醬幾好食,泡菜係自家製嘅醬顏色同平時見到嘅唔同,但都係辣辣地!! 主菜係台式糖醋魚柳配白飯,似茄汁味但味道偏酸幾開胃,但有少少覺得太多醬汁,如果醬汁可以另上就更加好,咁就唔會令到啲魚柳淋晒,魚柳係幾滑嘅亦有好多舊,幾抵食!! 朋友個主菜係紅燒燉牛腩,一樣有好多舊牛腩,份量好足,牛腩都夠軟淋,味道係偏清淡少少唔太濃烈,試咗一舊覺得幾好食!! 呢度格局似係快食,唔會坐得耐!!
呢度格局似係快食,唔會坐得耐!!