2018-04-13 958 浏览
春日花花下午茶 $128/1 $228/2除左層架 仲有個小食盤,睇落已經好開心!今次用花做主題,所有食物都有加入花,感覺好高級同清新!先試小食盤:羅勒花芝士茄子🍆有兩舊🍆底下有肉醬咁既汁 酸酸地好開胃酥炸生蠔配薑花汁,炸生蠔一般 無咩味 好彩有個薑花汁帶返d甜酸味仲有個烤🐥🥪配藏紅花醬,烤雞好食!麵包好脆!藏紅花醬唔係好食得出黎到層架😍最上層有:🦀蟹肉沙律菊花🌼啫喱這是個伏❗️蟹肉沙律同菊花啫喱本身麵無問題,但放埋一齊就錯哂!十分奇怪的味道!煙三文魚香草鮮花沙律🥗煙三文魚包住一堆草,仲要圍左兩個圈!十分足料!草到加左wasabi鮮蝦及鹽漬櫻花🌸玉子燒🍳玉子燒中間包住左蝦 雖然無咩蝦味 但玉子燒厚厚的,唔錯😍🙈中間層(由左至右)茉莉抹茶慕絲餅未食已聞到陣陣茉莉花香味,三層漸變、上面仲有朵小花裝飾,睇得又食得!蔓越莓花蘋果金寶🍎粒粒🍎同脆脆,不過比較鬆散薰衣草檸檬🍋馬玲撻上面既蛋白好滑,檸檬醬好多不過酸左少少,撻皮好香錫蘭牛奶朱古力慕絲餅,呢個比較普通,不過幾靚最下層先有玫瑰🌹馬卡龍,好脆!但一咬就碎哂😂鬆餅本身無咩特別、但個醬攞哂分!💯洛神花草莓🍓醬有陣陣花香又唔會太甜!👍🏿最後有藍碟花
春日花花下午茶 $128/1 $228/2

先試小食盤:
羅勒花芝士茄子🍆有兩舊🍆底下有肉醬咁既汁 酸酸地好開胃

黎到層架😍最上層有:
🦀蟹肉沙律菊花🌼啫喱
煙三文魚香草鮮花沙律🥗
鮮蝦及鹽漬櫻花🌸玉子燒🍳
玉子燒中間包住左蝦 雖然無咩蝦味 但玉子燒厚厚的,唔錯😍🙈

中間層(由左至右)
茉莉抹茶慕絲餅
蔓越莓花蘋果金寶🍎粒粒🍎同脆脆,不過比較鬆散
薰衣草檸檬🍋馬玲撻
上面既蛋白好滑,檸檬醬好多不過酸左少少,撻皮好香
錫蘭牛奶朱古力慕絲餅,呢個比較普通,不過幾靚
最下層先有玫瑰🌹馬卡龍,好脆!但一咬就碎哂😂
最後有藍碟花藍莓芝士餅
藍碟花醬少少咸 幾得意,藍莓醬有粒粒藍莓,又唔會好甜!芝士餅咸香好味😍好想食多兩舊😍😍👍🏿
Tea set包每人一杯咖啡/茶

服務態度十分好!😎
仲要無人 全間店得我地😂😂真係夠哂隱世😳
而且得知蟹沙律伏伏地 其他都好高質,連加一 $250.8兩個人,呢個價無得彈!