2007-10-08 15 浏览
幫老闆的砵砵車續牌/去銀行前先黎round 1,合益泰今日罕有地少人,坐得舒服!今次放棄冬菇燒賣,為的是要試蘿蔔同粉果;不消幾十秒,成份order已經上桌,快手。蘿蔔連少量湯送到,蘿蔔無特別甜味,味道比較自然,煮得亦夠時間,除一件比較硬身之外,其餘都好淋身,清清地可以一試;同場贈送豬皮一小件,同樣地煮得夠淋,伴腸粉食一定好好味。粉果應該都係來貨,味道同其他地方食到既一樣,都係沙葛豬肉餡,並不特別;只係流量快,粉果唔會蒸得太過火,令到外皮脫落,而且無額外掃油,所以唔會成口油。腸粉一貫地幼滑,醬料一貫地濃香,一貫地好吃,不作重覆!今日可能人少,阿姐們態度不錯!我點菜後,阿姐會答我:"好!";上菜後我向阿姐說"唔該晒!",阿姐會回應"唔駛客氣!" =)

腸粉一貫地幼滑,醬料一貫地濃香,一貫地好吃,不作重覆!