2019-12-12
🍱西京燒鯖魚溫泉蛋丼($50)🐥鰻魚玉子絲($24)🍊柚子左口魚($24)🐟吞拿拖羅蓉($24)🖤黑松露帶子粒($24)🔻推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌑甜度:鹹味🌑🌑🌑🌑🌑🔺其實這個有點巧合地錯點😂眼殘睇錯西京燒鰻魚😂因爲沒有很喜歡鯖魚,常常覺得放題嘅鯖魚又薄又乾柴不討好,打開盒子看到一大坨醬料覆蓋了整條鯖魚🤢仲要賣相不是太好(有點像啖的顏色😦)然後鼓起勇氣吃第一口😍哇!鯖魚肉厚,鬆化不韌,甜甜的淡黃醬料味道也不錯☺️配搭起來我覺得很可以,唯一就是賣相好一坨坨,可能在旁的溫泉蛋也是流質半固態狀🙈不過將蛋汁拌均進米飯內加倍好吃!juicy d~腐皮壽司試左4款~有無人都喜歡腐皮個種甜甜地又有少少韌性嘅味道質感🙆♀️以前我唔食腐皮,但有次食左軍艦就顛覆左我嘅想法,慢慢就愛上,除左食一件好高kcal之外,都無咩缺點🤪餡料堆到滿滿,十分吸引,特意揀左4款顏色都不同😌第一件先吃吞拿魚拖羅,其實我好鐘意 碎魚蓉配生蔥,但見到佢係切粒吞拿魚咁上有點失落,因為我不是特別喜歡食魚生,偏好喜歡熟魚 火炙過嘅口感,粒粒吞拿魚比碎拖羅更有肉感,下層墊有一層薄魚蓉,整體魚味偏淡,和腐皮一起吃,鮮味完全被掩蓋😔然後吃了很喜歡
🐥鰻魚玉子絲($24)
🍊柚子左口魚($24)
🐟吞拿拖羅蓉($24)
🖤黑松露帶子粒($24)
🔻
推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌑
甜度:鹹味🌑🌑🌑🌑🌑
🔺
腐皮壽司試左4款~有無人都喜歡腐皮個種甜甜地又有少少韌性嘅味道質感🙆♀️以前我唔食腐皮,但有次食左軍艦就顛覆左我嘅想法,慢慢就愛上,除左食一件好高kcal之外,都無咩缺點🤪餡料堆到滿滿,十分吸引,特意揀左4款顏色都不同😌第一件先吃吞拿魚拖羅,其實我好鐘意 碎魚蓉配生蔥,但見到佢係切粒吞拿魚咁上有點失落,因為我不是特別喜歡食魚生,偏好喜歡熟魚 火炙過嘅口感,粒粒吞拿魚比碎拖羅更有肉感,下層墊有一層薄魚蓉,整體魚味偏淡,和腐皮一起吃,鮮味完全被掩蓋😔然後吃了很喜歡的左口魚,我略厭魚份量比較薄少 無乜口感,但醬料柚子汁甜甜地幾情新😛滲左落d飯到仲好食😌唔洗蘸醬油wasabi~然後就食左濃味嘅鰻魚😋入口啖啖肉,燒汁帶鹹甜,配埋玉子絲無得輸,最後黑松露帶子(粒)我以為碎粒上😂原來係一大塊,黑松露好香😆帶子爽彈厚肉👍🏻只係覺得同腐皮嘅甜不太夾🤔
P.S黃店係好多人懲罰架,排隊排到出門口打蛇餅✌️有質素固然好,但令我再翻啅嘅理由遠遠大於食物本身🙆♀️但我覺得係好食嘅。完。
喜好排行:🐥>🖤>🍱>🍊>🐟