2020-04-25 553 浏览
呢個抗疫時期,屋企有大有細, 最岩就係買外賣.外賣首選一定係燒味飯 快! 靚! 正!呢間新開無耐既燒味舖, 連個名都充滿港式味道.經友人推介, 今日終於有機會試下. 雙拼飯我差唔多隔個禮拜都會食. 食過咁多間都食唔出有咩大分別,  所以普遍都會揀間最平既黎食. 但今日呢間港猿絕對可以為燒味平反!我Order叫左兩個雙拼飯1.  雙拼 (叉燒+燒腩仔)叉燒肉嫩有肉汁. 唔鞋. 最重要係個燒腩仔!我諗係佢間舖既靈魂都不為過. 個皮仲脆過薯片!我仲要特登過去外賣. 返屋企都要半個鐘.但返到屋企都仲咁脆. 可想而知堂食應該會好感動  2. 雙拼(叉燒+燒鵝)呢個飯又係好有驚喜. 我地去到叫店員推介下.佢好親切咁推介個燒鵝. 原來個燒鵝係用荔枝柴煙燻.我本身好鍾意食燒鵝. 但真係唔係間間燒鵝都好食. 有D食落好肥. 有D又好鞋. 但試左呢間. 真係好好食 ! 皮脆肉滑. 仲真係有陣煙燻味. 樓下雙拼$25, 係求其食餐飽飯.港猿雙拼$49, 係求真正既港式燒味質素. 講真! 就咁睇相. 我都睇唔到同平時D燒味有咩分別.所以食物一定要放落口先知係珍饈定係豬兜個燒腩仔我一定會黎翻兜 ! 真係超好食
呢個抗疫時期,屋企有大有細, 最岩就係買外賣.
外賣首選一定係燒味飯 快! 靚! 正!
呢間新開無耐既燒味舖, 連個名[港猿]都充滿港式味道.
經友人推介, 今日終於有機會試下.

但今日呢間港猿絕對可以為燒味平反!

我Order叫左兩個雙拼飯
1.  雙拼 (叉燒+燒腩仔)
[雙拼飯]叉燒 加 燒腩仔
叉燒肉嫩有肉汁. 唔鞋.
我仲要特登過去外賣. 返屋企都要半個鐘.
但返到屋企都仲咁脆. 可想而知堂食應該會好感動

2. 雙拼(叉燒+燒鵝)
[雙拼飯]叉燒 加 燒鵝
呢個飯又係好有驚喜. 我地去到叫店員推介下.
佢好親切咁推介個燒鵝. 原來個燒鵝係用荔枝柴煙燻.

樓下雙拼$25, 係求其食餐飽飯.
港猿雙拼$49, 係求真正既港式燒味質素.

講真! 就咁睇相. 我都睇唔到同平時D燒味有咩分別.
所以食物一定要放落口先知係珍饈
定係豬兜

個燒腩仔我一定會黎翻兜 ! 真係超好食 !

P.S 佢地連外賣個袋都有設計. 利害!
2020-04-25
外卖自取