2008-12-16
跟 朋友 行 完 電腦 商場, 看見有好多人排隊 買雞蛋仔 !朋友 告知 這店 之雞蛋仔 好出名 又 好味.於是, 我們即刻去 排隊, 在 雞蛋仔 和 格仔餅 之間, 我選了格仔餅, 因好耐 沒有 食過 有 水準 的格仔餅, ,而且 越來越少 店舖有 售 格仔餅; 相反, 雞蛋仔 較多其他小 店 都 有 售. 我們之後 要去 食晚飯, 所以 share 一個 格仔餅, 只 等了 10mins, 即叫即做 , 都 ok 快. 排隊時, 不 斷 聞到 香噴噴 既 雞蛋仔 味 好想快d 食! 以現場所見, 排隊 買 雞蛋仔 的 人最多, 等候 時間 也較快, 因 店內 大量 生產雞蛋仔, 都是 即叫即做, 約 3 mins即成. 格仔餅 脆卜卜, 十分 美味. 相當有水準!一底格仔餅 ($12). 價錢 雖然 有 d 貴, 但 這小食 外層脆卜卜,內層涵料足, 多d砂糖同醬會 更好! 邊位也 很好吃. 值得 推介 的 懷舊小食.
朋友 告知 這店 之雞蛋仔 好出名 又 好味.
格仔餅 脆卜卜, 十分 美味. 相當有水準!