今次港人有福啦🥳实力担当嘅삼삼뼈국首间海外分店就系选址香港🫶💕只要有紧贴韩流资讯嘅都会知道,KBS都有报导嚟间脍炙人口嘅佳肴🐷🔥除左名物土豆脊骨汤外,店舖亦有炖猪脊骨、韩烧、饺子汤及唔同嘅面食可供选择🤤另外佢地嘅午市套餐都非常超值,饭同面系无限添加♾️✨简直系喺附近番工同大食兽嘅福音‼️.🍖辣味土豆脊骨汤($340 *二人份量) 🟡🟡🟡🟡🟡(5/5)土豆脊骨汤共有三个大小,亦有列明份量嘅对应人数,方便客人可按食量去选择落单👍同时亦有辣有唔辣,嗜辣嘅我梗系嗌辣味啦😏如影片所示,大家都睇到猪脊骨间充满胶质,肉质软嫰、肥而不腻❤️‍🔥松化到就咁啜就得🤤硕大嘅薯仔嗦哂d 胶原汤汁,再渌埋店家配上嘅新鲜水芹,色香味简直十级跳‼️ .🍚米饭($20) 🟡🟡🟡🟡🟡(5/5)谂番起𠮶碗香飘十里、浓郁甘淳嘅胶原热汤,配上粒粒饱满嘅白饭,简直系人间美味🤤.🍜刀削面 追加($30) 🟡🟡🟡🟡🟡(5/5)店舖有拉面($20)同刀削面可供追加,大家跟自己口味去拣就好♥️捞文就推荐刀削面~因为面质爽弹、挂汤🤤我仲好钟意学韩剧嘅女主咁放d 面落碗饭到,再同汤一啖过咁啪落口🤣🙉💕真系好爽架😏人生得意须尽欢,卡路里稍后再计😎🤘/
🍖辣味土豆脊骨汤($340 *二人份量)
[推介程度] 🟡🟡🟡🟡🟡(5/5)
🍚米饭($20)
[推介程度] 🟡🟡🟡🟡🟡(5/5)
🍜刀削面 追加($30)
店舖名称 Restaurant Name:
삼삼뼈국
Samsam
店舖地址 Restaurant Address:
尖沙咀金巴利道55号地下A号舖
Shop A, G/F, 55 Kimberley Road, Tsim Sha Tsui
营业时间 Opening Hours:
⊿星期一至日 Mon to Sun 12:00-14:30, 17:00-23:00
2024-04-27
用餐时段