2021-01-27
肥姑姐飲食推介 - L.D.K. by Ufufu Café - 吉列雞肉咖喱飯 & 咖啡到訪日:2020年10月30日1)環境衛生一般日本西餐廳格局地方寬敞,下午茶時段店內播放着爵士樂及Bossa Nova,真係好Relaxed。2)食物質素吉列雞肉咖喱飯今日食的咖喱雞肉飯超好味,是一般日式咖喱的中辣,但不是偏甜,食到有不同的香料及帶少少酸味,算是近期食過最好食的曰式咖喱。咖喱飯用嘅係珍珠米,煙煙un un。另外吉列雞扒炸得非常乾身,連雞皮炸得很脆囗,完全沒有油膩感,真係好好味。重點是以食一個full size平時要HK$100的日式咖哩飯性價比好高!!!! 超級超級推介。熱咖啡熱咖啡是即磨咖啡,是入口很溫和的類型,我覺得比起Starbucks的咖啡更好飲。大家如果有機會嚟到ufufu要試吓佢哋嘅咖啡。3)價格HK$58(另收加一服務)4)再惠顧指數👉🏻
吉列雞肉咖喱飯
咖啡(跟餐飲品)
到訪日:2020年10月30日
1)環境衛生
2)食物質素
吉列雞肉咖喱飯
今日食的咖喱雞肉飯超好味,是一般日式咖喱的中辣,但不是偏甜,食到有不同的香料及帶少少酸味,算是近期食過最好食的曰式咖喱。咖喱飯用嘅係珍珠米,煙煙un un。另外吉列雞扒炸得非常乾身,連雞皮炸得很脆囗,完全沒有油膩感,真係好好味。重點是以[下午茶價]食一個full size平時要HK$100的日式咖哩飯性價比好高!!!! 超級超級推介。
熱咖啡
3)價格HK$58(另收加一服務)
4)再惠顧指數👉🏻