位於觀塘駱駝漆工廠大廈入邊嘅一間餃子小店 個店舖公仔logo好可愛😆餃子款式比我想像中多 如果近啲嘅話我會想平時都再去😚-🥟椰菜玉米豚肉餃 | 有營高纖素菜餃 ($68/8隻)🍜追加一份稻庭烏冬 (+$12)🫖白桃烏龍冷泡茶 ($14)-餃子每隻都肥嘟嘟外貌超吸引!!入邊啲餡料都好多 粟米豚肉餃味道正常發揮 但我覺得粟米可以再多少少 香甜感會再突出~餃子皮厚薄度適中 仲帶點咬口🥰素菜餃味道黎講我更加喜歡😍食落似羅漢齋咁 充滿各類蔬菜粒而且甜甜地🥳不過個皮就相對軟身同薄 夾嘅時候容易爛🤔除左餃子 另一重點係叫咗佢個是日南瓜濃湯做湯底🎃飲落好濃南瓜香同埋好綿密 係啖啖南瓜蓉打勻好足料😚雖然係用個金色壺仔上自己倒好得意 可惜嘅係凍得好快變咗有啲扣分🤔但絕對值得試!追加嘅到庭烏冬都係好食 但係餃子太大粒所以有啲太飽🤣另外個冷泡茶都好好飲啊 白桃味超突出同香 飲落好清爽🥰🍑

🥟椰菜玉米豚肉餃 | 有營高纖素菜餃 ($68/8隻)
🍜追加一份稻庭烏冬 (+$12)
🫖白桃烏龍冷泡茶 ($14)