2011-05-02 15 浏览
今日好熱~11點已經餓。决定去呢間經常行過既小城大廚。 未夠12點入坐,叫完餐後問待應嬸嬸可否要兩杯水。佢臉一黑再啤一啤我話,我會比你~! 餐廳只有我們和另外有一個女子正在等朋友。老公叫左士多啤梨RIBS,我叫雞肉香草意粉。老公個沙津到先,佢食完我個tomato soup 先到。等左大約30mins後佢個RIBS到左,我食左DD,味道一般。等下等下老公食完,我個意粉仲未到。我睇下個表, 嘩1點喇!同待應嬸嬸講我等左好耐,佢竟然話:唔關我事架, 廚房整緊。 之後我又唔見佢去廚房幫我追。我再等多10mins都無野到,我於是行去近廚房果位哥哥同佢講我等左好耐無得食,佢竟然行開....行去個待應嬸嬸度,嬸嬸同我講廚房炒緊就得,我話等多過一個鐘喇仲等,我唔食呀,埋單!佢仲話煮好都唔要?我話仲食得落咩!最後佢黑住臉同我埋單,我老公杯餐飲都未到,嬸嬸話我收你一個餐。我話你可以收兩個咩?仲有你一句"對唔住"、"唔好意思"都無。都唔知呢間野係咪實行最低工資後炒左D員工,E+無人手做野!我本來好想錢都唔比就走架,簡直waste my time!老公話唔好咁做咋!無下次!
2011-05-02