2022-11-30 36 浏览
原來和牛都有呀媽家姐!!!今日去咗上環見到佢個名好特別,就覺得好有趣,入到去原來佢有一個full course dinner,咩都有齊晒😍👍🏼Full course dinner $798(10% service charge)服務費來講非常值得俾👍🏼👍🏼每上一個菜店員都會介紹食材來自邊度,想做到有咩效果!店員亦都非常之有禮貌,勤力斟水👍🏼自家漬大根有淡淡嘅柚子香味,有啲偏酸,的確好開胃😚啱哂做前菜!海膽刺身多士個海膽超級新鮮肥美,絕對唔腥!!店員介紹啲海膽刺身係北海道赤膽😍有焦糖洋蔥柚子皮係面,可以就食埋紫蘇葉,會更有風味!我跟住試咗,成個口好balance!大分縣鯖魚沙律同樣擺碟非常之精美❤️入面仲有意大利蕃茄,新鮮嘅水牛芝士!!呢個芝士個味一啲都唔重,唔搶味👍🏼三文魚子約克郡布甸哈哈第一眼睇以為係甜品🤣勁似puff!!!佢好似一個盒咁樣,入面有明太子慕斯(有清酒同梅酒醃過嘅三文魚子)!口感都幾特別!備長炭燒A5和牛配秋葵冬菇正呀!!!啲和牛個樣勁吸引!!!和牛係牛後腰嘅部份,會有啲根!!當我合埋雙眼品嚐和牛,有一下以為自己食緊乳豬😍真係好肥美!!而秋葵同冬菇都係日本直送!!好高質!

自家漬大根
有淡淡嘅柚子香味,有啲偏酸,的確好開胃😚啱哂做前菜!

海膽刺身多士

大分縣鯖魚沙律

三文魚子約克郡布甸

備長炭燒A5和牛配秋葵冬菇
正呀!!!啲和牛個樣勁吸引!!!和牛係牛後腰嘅部份,會有啲根!!當我合埋雙眼品嚐和牛,有一下以為自己食緊乳豬😍真係好肥美!!而秋葵同冬菇都係日本直送!!好高質!想encore!!

鹽漬銀鱈魚釜飯
用個細煲仔上!好啱打卡!!店員話有飯焦整咗係入面,我好期待😚一開勁香,啲飯用高湯去煮,所以味道好唔同!!個魚竟係超滑,蒸咗咁耐都勁滑😍I love it!!

意大利雪糕
係有威士忌加雪糕🍦好特別嘅味道!但係酒味都重嘅!!

最後用一杯梅酒作結!!好舒服消肥膩感❤️好完整嘅一個句號!