2020-07-06
假期既前夕,當然要出去行下街拍下拖啦依家去邊食飯都排曬長龍,所以我又做好曬人生規劃PLAN定要食乜,務求一步到位去拎位!自從上次去完堅石燒幫襯蕭生之後,對呢類石燒餐廳都好有興趣今日SEARCH完知道荃灣近近地都有,當然就要去幫襯一下啦因為今日比較早,先係六點半就去到,所以好好彩我地都唔洗等,坐左餐廳LAST一張檯男朋友因為怕記憶衰退要食多D黃薑粉,所以叫左個雞扒咖喱飯我就唔洗問,當然係要石燒聖安娜安格斯封門柳大家唔洗擔心會唔夠飽,因為係有 一碗白飯跟既而上檯既時候都好貼心,以防D油彈到四圍都係,除左有張紙隔一隔之外都會有圍裙不過唔知係唔係我唔好彩,我覺得呢舊牛完全無牛味,男朋友都係咁覺得⋯⋯好彩呢個餐有伴醬汁,個汁都好惹味,基本上我都可以話用個汁黎撈飯食舊牛我唔再comment 啦,總之如果為左舊牛而來既我覺得可以放棄呢個餐唯一既好處係食得飽,因為有一大碗飯雖然主餐味道麻麻,但係飲品就值得一讚因為我叫左凍華田,華田粉落得好足,D冰溶左之後都都好濃味,水吧係值得一讚的
自從上次去完堅石燒幫襯蕭生之後,對呢類石燒餐廳都好有興趣
今日SEARCH完知道荃灣近近地都有,當然就要去幫襯一下啦
男朋友因為怕記憶衰退要食多D黃薑粉,所以叫左個雞扒咖喱飯
我就唔洗問,當然係要石燒聖安娜安格斯封門柳
大家唔洗擔心會唔夠飽,因為係有 一碗白飯跟既
呢個餐唯一既好處係食得飽,因為有一大碗飯
雖然主餐味道麻麻,但係飲品就值得一讚