2022-10-08
經過上環見到牆上畫好吸引。忍唔住停低腳步👣望兩望👀。*肉料理*到底係咩東東。一於同豬仔🐽入去餐廳搵答案😎。✨Full Course Dinner ✨❣️MATSUBA CRAB松葉蟹擺盤精美。飛魚子鋪面。中間有松葉蟹肉。木魚花昆布高湯啫喱墊底。旁邊還有蟹膏點綴。絕對係錦上添花😛。❣️WAGYU STEAK TARTARE和牛肉他他用上A4日本和牛切成粗粒肉。拌勻酸瓜。鵪鶉蛋令肉質更香滑😋。❣️IKURA PUDDING店舖名物😍Signature 。店員建議一啖放入口。我不顧儀態。雖然平時都冇😅。口撐到最大。一啖放入口。Pudding香滑。海量三文魚子。明太子Mousse。嗰種幸福感覺湧出嚟🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰。❣️IKURA GRILLA5日本和牛Picanha原來係Pat Pat對上位置。肉嫩帶筋。色澤粉嫩。油脂比例剛好。伴碟有日本菇。大蔥。❣️SAKE CLAYPOT RICE釜飯店員幫忙打開煲蓋。香氣撲鼻😮💨。三文魚呈半熟狀態。想全熟可以焗耐少少🤏。❣️HOJICHAMISU高級静岡煎茶製成提拉米蘇。添加了一份茶香。❣️YUZU PLUM WINE柚子梅酒和歌山県紀州石神完美配搭❤️
✨Full Course Dinner ✨
A5日本和牛Picanha
❣️SAKE CLAYPOT RICE
釜飯
❣️HOJICHAMISU
高級静岡煎茶製成提拉米蘇。添加了一份茶香。
❣️YUZU PLUM WINE柚子梅酒
和歌山県紀州石神