2016-05-27 349 浏览
住係西貢區既我,去元朗既車程對我來講已經可以返到大陸。難得今日放假去元朗,梗係要去B仔去試吓!平時聽身邊嘅人就聽得多元朗B仔,但係食就係第一次食,好想知道究竟呢度有咩吸引之處!可能係我晏晝嘅時間去, 大約四點左右所以唔使等位,仲好好彩叫到呢度嘅榴槤班戟, 因為平時聽朋友講榴槤班戟好快就會賣晒,好難有機會食到!榴槤班戟:size差唔多有成個拳頭咁大,好新鮮、榴槤肉偏多, 啖啖都食到榴槤肉,正!芒果河粉: 河粉椰汁味濃、有咬口,同埋佢都幾大碗,抵食!B仔雞翼尖: 雞翼尖好滑、味道夠辣, 但係個人認為辣得黎未夠香,唔夠濃,比想像中遜色。同埋發現到呢間鋪頭好多人鍾意食佢嘅小食多個甜品,例如咖喱魚蛋豬皮牛柏葉,如果下次再有機會去元朗我都會一試!

芒果河粉: 河粉椰汁味濃、有咬口,同埋佢都幾大碗,抵食!