2018-08-15
Ember俾我既感覺好Relax似係一班朋友放工落去飲兩杯傾下計嘅地方,今日同朋友仔落去聚下、食下飯、飲杯野。我地叫左Mocktail杯Mocktail設計好特別,好有建築感 叫Music Tower。上面一條條睇落仲以為係薯條 ,其實係菠蘿,飲品好fresh,以菠蘿、檸檬做Base加上芒果糖漿,酸微微又小小甜,好飲。低溫慢煮鮮三文魚木瓜沙律幾特別既沙律今次唔再係點有菜葉個種,而係一大塊類似三文魚扒同穀類既一種。初時有點擔心,但一嚐就有驚喜同好感。三文魚處於輕煮狀態,魚味鮮。底下仲有藜麥木瓜穀類壓成既冷盤沙律,口感軟熟濕潤,旁邊既汁係餐廳自家製,甜甜酸酸,混著吃好juicu又開胃! 朋友點左個吉列黑毛豬漢堡好香好juicy,脆口非常 主食點左個帶子意粉簡單清新意粉軟硬剛好,偏向爽又唔黏口既質地既香又滑。 帶子不是全熟,表面燒熟微香,內裡軟心鮮甜,而且夠大粒,yummy 心太軟…… “你就是心太軟、心太軟…”好耐無食過個糕面脆而入面仲係流心既心太軟,朱古力仲好rich,但就唔會太黏稠,配上云尼拿雪糕,非常出色!食到咁上下時間仲有live band表演。 當時覺得個女仔好熟面口,原來係麥貝
Ember俾我既感覺好Relax
我地叫左Mocktail
低溫慢煮鮮三文魚木瓜沙律
幾特別既沙律
初時有點擔心,但一嚐就有驚喜同好感。
三文魚處於輕煮狀態,魚味鮮。
朋友點左個吉列黑毛豬漢堡
好香好juicy,脆口非常
主食點左個帶子意粉
簡單清新
意粉軟硬剛好,偏向爽又唔黏口既質地
既香又滑。
心太軟……
“你就是心太軟、心太軟…”
食到咁上下時間仲有live band表演。
當時覺得個女仔好熟面口,原來係麥貝夷, 唱歌都真係好好聽,好有氣氛。