近年韓風有增無減 而係香港開既韓國食店亦隨之而愈來愈多  要萬裏從中一點紅 真係談何容易今晚同屋企人食既呢間  的確有佢地既特色 值得一試我地先小試牛刀試一試個開胃菜先午餐肉乳酪蛋卷一擺上檯 大家都嘩左一聲韓國午餐肉 + 蛋 + 芝士  之前都未試過呢個配搭4個人黎食既話   份量岩岩好  一件切開一半兩份 份量剛好   味道再配合芝士同埋面層醬汁  開胃呀!小泡菜炒豬肉包呢味菜送上黎時 出現左個小插曲我地以為呢個係類似中式菜肉包咁樣既包點原來佢係炸物黎  入面包住好多泡菜豬肉有丁點辣   吉列表皮 配合野味既泡菜豬肉唔錯呀!!乾烹茄子我係個茄子愛好者但係呢個煮法 我都係第一次試感覺好新鮮   外面脆扑扑表層入面熱辣辣既茄子  好野味不過講講先  呢個會相對下有少少辣  要量力而為呀(不我唔係好食得辣都食左好多) 炸雞  soy garlic &sweet spicy炸雞係無骨炸雞 兩款口味都好脆口  咬落去仲會有少少肉汁出黎相對下 個人比較鐘意食 soy garlic  (主要係因太多辣既野食喇  haha)拉麵比薩今晚最特別   食得最多既就係呢個比薩用拉麵做主要既餅底 配合大量既

今晚同屋企人食既呢間  的確有佢地既特色 值得一試

但係呢個煮法 我都係第一次試

感覺好新鮮   外面脆扑扑表層

入面熱辣辣既茄子  好野味

不過講講先  呢個會相對下有少少辣  要量力而為呀

(不我唔係好食得辣都食左好多)

炸雞  soy garlic &sweet spicy

用拉麵做主要既餅底 配合大量既芝士 蘑菇

睇得又食得   同一般係街食到既比薩 係兩回事

重點推介呀!!

泡菜餅

韓國美食  泡菜餅係最基本吧!

每次食韓國野都一定叫返個黎食

今晚呢個 不過不失 足料嫁! 有韓國standard嫁!

飲品方面有 craft beer 亦有hite beer

酒水選擇有幾多選擇  唔錯!!

坐坐下坐左成晚   配合埋個背景音樂

真係輕輕鬆鬆又一晚!