2005-11-16
同事勁推介,之前是鷹君酒店,出名o麻。男友生日,一年一次,想同佢食得好一點。而且我都想試點樣好味法。環境幾暗,服務就麻麻喇。我地唔係好識餐牌d野,個男侍應就介紹今晚推介,介紹得的都是貴野,我地又唔o岩食,就自己揀番,咁我咪寫底食物名,諗住同大家分享,見佢好像有點白鴿眼我地,星級餐廳係咁,都幾唔得噃。頭盆:Corn Pancake w/smoked salmon,pancake夾住煙三文魚,每層都有cream cheese。有粟米圍邊,普普通通咁啦。Cannelloni of crab,意大利蟹肉卷,勁好味!共有四卷,好有蟹味,淋上龍蝦汁,so match。湯:波士頓龍蝦扇貝濃湯,好味得好像發夢.好濃味好creamy,龍蝦扇貝粒好鮮甜。主菜:Fillet of Alaskan Block Cod,春卷皮,包住銀鱈魚,銀鱈魚無平時食的咁林,好鮮味,加埋碟邊的鮮茄汁,好味。Maine lobster "Macaroni & Cheese",個汁好似頭先個龍蝦湯味,加左算勁的威士忌。長通粉的配料有,好味蟹肉,菇。因為太漏,食唔晒。咁飽都要試埋甜品,chocolate creme brulee,
咁飽都要試埋甜品,chocolate creme brulee,勁似勁朱古力mousse,都唔似燉蛋,又太甜,所以呢個麻麻。
p.s.唔知係咪慢功出細貨關係,咁嘅環境,等食物來,真是等到呆了。