2022-09-08 265 浏览
九龍城出名多泰國菜,但要數九龍城泰國菜中最為人熟悉既,相信都係@小曼谷泰國美食🇹🇭我好幾年前曾經食過,印象頗深刻。今次咁岩有朋友約我去九龍城食泰國菜,就不如重回一次小曼谷,重溫舊夢😆😆小曼谷由細舖搬到大舖,新舖更為寬敞,但舖內仍然有不少泰藉女仕作waitress,什有去左泰國既感覺。🤣🤣黃咖喱牛腩🥘 ⭐️⭐️⭐️⭐️黃咖喱十分香濃,味濃而不會過辣,而且充滿椰汁甜味及比較傑身,撈飯一流。牛腩煮得好入味,亦唔會太肥。😙😙風味燒豬頸肉 ⭐️⭐️⭐️⭐️肉片切得厚薄適中,肉質不錯,外邊位燒得香脆微焦,而且肉味香濃。🤤🤤馬拉盞炒椰菜苗🥬 ⭐️⭐️⭐️色澤好靚,咸咸香香的,好重蝦米味😋😛芒果糯米飯🍚 ⭐️⭐️⭐️⭐️熱辣辣嘅糯米飯🍚上面勁多椰汁🥥而且用成個芒果🥭芒果夠甜😍😍🍽 環境 ⭐️⭐️⭐️🤵🏻‍♀️ 服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️😋 味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️💵 CP值 ⭐️⭐️⭐️🤓 Overall ⭐️⭐️⭐️⭐️😇 回頭度⭐️⭐️⭐️⭐️📍#小曼谷泰國美食九龍城南角道9-11號地下

黃咖喱牛腩🥘 ⭐️⭐️⭐️⭐️

風味燒豬頸肉 ⭐️⭐️⭐️⭐️

馬拉盞炒椰菜苗🥬 ⭐️⭐️⭐️
色澤好靚,咸咸香香的,好重蝦米味😋😛

芒果糯米飯🍚 ⭐️⭐️⭐️⭐️
熱辣辣嘅糯米飯🍚上面勁多椰汁🥥而且用成個芒果🥭芒果夠甜😍😍