難得星期日放假,就去咗新蒲崗為數不多嘅一間文青Cafe食lunch~餐廳以舊式香港情懷為裝修主題,一入到去就見到好多香港舊式玩具擺設,十分復古!🅵🅾🅾🅳野菌松露油忌廉扁意粉 $98每一條意粉都俾超濃郁嘅黑松露醬汁包裹住🤩🤩掛汁效果💯醬汁嘅忌廉同松露味都好香,食落十分creamy入味❤️意粉軟硬度適中,有咬口,整體都好足料(野菌同意粉比例幾乎一比一🤤)麻辣口水雞扒窩夫三文治 $118呢個菜式比我想像中失色,口水雞扒相當惹味,但可惜窩夫偏淋,並且沒有任何醬汁,感覺有啲Dry🥲但窩夫三文治份量好大,適合兩個女仔share食~熱榛子牛奶咖啡 $44榛子味濃郁,但飲落有啲酸酸地嘅感覺,整體味道一般以鹹食窩夫同甜品出名嘅窩子係區內受歡迎餐廳之一🍝長期都要大排長龍!大家去嘅話記得要避開rush hour🙈

🅵🅾🅾🅳

野菌松露油忌廉扁意粉 $98

麻辣口水雞扒窩夫三文治 $118

熱榛子牛奶咖啡 $44
榛子味濃郁,但飲落有啲酸酸地嘅感覺,整體味道一般