餐厅: SPICE Restaurant & Bar
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
位於尖沙咀諾士佛臺樓上嘅一間印度菜餐廳,🥘Spice Restaurant and Bar🥘由樓下望上去都已經見到裝修好有特色,入到去之後無論係畫像定係枱櫈甚至去到燈飾都係好細心,面積都幾大,另外仲有10人枱,超適合聚餐,今晚就嚟試吓佢哋嘅菜式先😆😆🥗HOUSE SALAD $125 : 配料又夠多,裏面包括有雞蛋,蕃茄,沙律菜,牛油果,洋蔥等,醬汁都係比較特別,以醋為主, 再加入其他調味,酸酸甜甜咁,幾特別😍🐑ADRAKI PANJE $176 :呢款燒羊扒可以單叫,我就叫咗兩件,燒到非常香,面層再配上秘製醬汁,好有印度風味😆,羊扒又大件,又唔會太蘇,脂肪分布比較少,所以肉比較多,口感豐富🥰🥰🥘CHANA MASALA $119 :印度野就一定要有咖喱同薄餅😍,都係必食嘅菜式,而我就揀咗呢款鷹嘴豆咖喱,裏面有大蒜,胡蘆巴,辣椒粉等,佢哋真係好足料,鷹嘴豆超多,有少少微辣,咖喱味又夠出,沾薄餅一流😋😋🫓GARLIC NAAN $45 :薄餅方面佢哋每一份大概有三大塊👍🏻,味道選擇都非常多,我就揀咗呢一款蒜蓉烤餅,即叫即整,熱辣辣,蒜蓉味唔算太重,食落非常香脆,價錢亦唔貴👏🏻👏🏻🍹Cuc

🐑ADRAKI PANJE[2 piece] $176 :呢款燒羊扒可以單叫,我就叫咗兩件,燒到非常香,面層再配上秘製醬汁,好有印度風味😆,羊扒又大件,又唔會太蘇,脂肪分布比較少,所以肉比較多,口感豐富🥰🥰

🍹Cucumber rint cooler $65 :嘢飲方面就嗌咗呢一杯mocktail,好fresh,好開胃😆,裏面都係梳打水薄荷葉同青瓜絲,絕對唔甜,夏天至愛🥰🥰

🍹Moksha $65 :另外呢一杯都係水果特飲,除咗薄荷葉之外,仲加入咗蘋果同青檸梳打味道比較甜,但同樣飲落都唔錯😌😌