2020-06-17
打邊爐幾時都係香港人嘅最愛!今次我就同朋友一齊去咗佐敦樓上鋪頭嘅邊爐,佢哋環境裝修都有心思一入去就見到好多海鮮好生猛真係見到好多龍蝦!呢度嘅調料都有好多!蒜蓉、海鮮醬、芫荽、芝麻、香油、辣椒、蔥等等最先食嘅係生蝦六隻全部都好新鮮而且鮮甜,再加上呢個特製嘅泰式醬料,酸酸甜甜好開胃!好快就有湯底,上咗一陣濃郁的松茸味,裏面仲有冬瓜~滾左之後迫不及待就要試呢個手工切安格斯牛肉,刀工好好厚薄適中而且香濃牛肉味!見到雪花紋已經好心動~脂肪分佈啱啱好!脆脘魚片份量啱啱好,咬落去爽口,有彈性,魚肉肉質鮮嫩!再食埋呢個炸響鈴同埋百花釀油條,響鈴浸喺湯底裏面好味道而且吸收晒啲精華,油條裏面有蝦滑!原來呢個搭配都真係好唔錯架~不過記得唔好煮過龍啊!田園裏面有生菜、娃娃菜、粟米、蘿蔔等份量都好足夠而且新鮮!我哋仲食埋西洋菜香菇餃,裏面有少少酸味都幾特別,而且呢個餡出邊好少見到,搭配得啱啱好!木耳鮮蝦雲吞,鮮蝦好多同埋新鮮,食完之後都更加飽肚啦!下次都會再想同朋友上嚟聚會談心💕✨
好快就有湯底,上咗一陣濃郁的松茸味,裏面仲有冬瓜~
脆脘魚片份量啱啱好,咬落去爽口,有彈性,魚肉肉質鮮嫩!
田園裏面有生菜、娃娃菜、粟米、蘿蔔等份量都好足夠而且新鮮!
下次都會再想同朋友上嚟聚會談心💕✨