2022-07-24
☆ 叁不館天后電氣道68號金輪天地7樓一出lift門已經覺得好似穿越左,入到黎好得意,餐廳裝修成老香港感覺,好有特式,仲播住8,90年代嘅歌,岩晒我呢d阿婆,食食下就想跟住一齊唱XD坐低左店員就會介紹下有咩推薦食物,然後會介紹下佢地自家製調味盤,超過十款選擇,我最鍾意佢個葱頭油同沙嗲醬,香口惹味,完全提升到食物嘅味道。(PS: 醬油同開胃小菜都有收費)✦ 笑茄茄牛腩湯滾起左嘅時候先飲頭啖湯,蕃茄味濃,入面有好多牛腩,仲要都好好食好軟淋。✦ 頂級安格斯牛頸脊雖然係例牌,但都好夠份量,人多可以叫個大嘅再開心d(๑˃̵ᴗ˂̵)✦ 新鮮炸響鈴趣緻的響鈴,新鮮即炸脆卜卜,100分呀!✦ 手打五寶丸入面有豬肉丸、鯪魚丸、牛丸、墨魚丸、蝦丸,粒粒打到起晒膠,彈牙得黎又鮮味,不過比我想像中細粒左少少。✦ 鮮魷魚✦ 白柏藥✦ 唐生菜✦ Zero (買三送一)
☆ 叁不館
天后電氣道68號金輪天地7樓
✦ 笑茄茄牛腩湯
✦ 頂級安格斯牛頸脊
✦ 新鮮炸響鈴
趣緻的響鈴,新鮮即炸脆卜卜,100分呀!
✦ 手打五寶丸
✦ 鮮魷魚
✦ 白柏藥
✦ 唐生菜
✦ Zero (買三送一)