2023-08-11
悅麵經開油麻地見到一間外表平平無奇,入到去見到掛滿貓貓漫畫,老闆係愛貓之人,同老闆傾開原來佢啱啱喺英國回來,佢非常鍾意煮野食,之前仲喺英國開過餐廳,因為1d原因急住賣盤要回港,老闆煮嘅野食絕對拍得住高級餐廳,非常好味!悅麵出面有一級,我都係要用自己嘅斜板入餐廳,餐廳唔算好大,大約只有24個位,店員非常熱情招呼我,唔會因為店舖細而唔歡迎輪椅人士,反而幫我搵一個位置方便我坐,抵讚!👏👏👏1.葡萄牙辣汁燒雞配薯菜(半隻)配餐湯+熱咖啡$138(10/10)呢個葡萄牙辣汁燒雞配薯菜簡直拍得住高級餐廳,隻燒雞肉質嫩滑,好有肉汁,出面個葡萄牙辣汁唔會好辣,好惹味!👍👍👍薯角有13舊,連皮炸,好香!仲有3舊翠玉瓜再三色豆!餐湯係周打海鮮湯,菜底好香,仲有2隻蝦仁!熱咖啡好飲好滑!2.忌廉芫荽醬豬扒扁意粉 配餐湯$98+$3凍奶茶(10/10)呢個扁意粉好滿勁多芫荽打碎咗嘅醬撈喺意粉上面,芫荽控一定要嚟試下,勁好味!❤❤❤豬扒夠薄,煎得好香!餐湯係周打海鮮湯,菜底好香,仲有2隻蝦仁!凍奶茶好飲好滑,只係略甜咗少少!3.蝦多士(4件)$35(10/10)呢個蝦多士勁香,入面蝦膠算多,出面鋪滿芝麻粒拎嚟炸
薯角有13舊,連皮炸,好香!
仲有3舊翠玉瓜再三色豆!
餐湯係周打海鮮湯,菜底好香,仲有2隻蝦仁!
熱咖啡好飲好滑!
豬扒夠薄,煎得好香!
餐湯係周打海鮮湯,菜底好香,仲有2隻蝦仁!
凍奶茶好飲好滑,只係略甜咗少少!
3.蝦多士(4件)$35(10/10)
呢個蝦多士勁香,入面蝦膠算多,出面鋪滿芝麻粒拎嚟炸,炸得好脆好香,點埋泰式辣醬一齊食就掂哂,食到會上癮!😋😋😋
2人總共價錢$274
個人口味總評分:10/10
@joysdining
地址:油麻地吳松街47號地下
Please follow me🙆♂️ @wheelchaireatinhongkong
如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻♂️
#悅麵 #拉麵 #油麻地 #油麻地美食 #油麻地 #油麻地好去處 #芫荽控 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong