2022-09-13
今日過咗嚟銅鑼灣,又嚟食呢間老鍋台式火鍋好吸引,見到個美人鍋好正咁,冇理由唔試試佢☺️美人鍋湯底勁有質素,足料都癲,成隻烏雞分咗一半係到連埋藥材係到煲,啖湯好濃好好飲,未食其他已經覺得今餐超正❤️火鍋料方面叫咗精選牛肩肉,雪花分布均勻,切片厚薄又夠適中,咬落去肉味濃😋魚皮餃、墨魚丸都同樣好味,皮薄餡靚,墨魚丸又夠彈牙😚海蝦又夠新鮮;蔬菜雜菌拼盤款式多樣,有菇有菜,夠晒健康☺️今次佢仲出咗新品—霧之戀台式冷麵,呢個都好有質素,冷麵軟滑,連埋滿滿的蟹籽、青瓜絲同紅蘿蔔絲,配埋冷麵汁,口感豐富,爽口十足👍🏻飲品方面叫咗冬瓜菜,甜甜嘅冬瓜香好正,中和咗火鍋嘅濃味,而且冰冰涼涼,啱晒夏天飲🤩餐廳卡位分隔照舊安排得好好,令次仲有virtual天燈玩,放咗個「撈乜都掂」嘅天燈,有得玩又有得食,真心不得了🥰