2021-11-06
我諗好多人睇到👀餐廳名,第☝🏻個反應都係...中間個個字🤔點讀呀?讀音係💁🏻♀️ cou3 (喿)老厝邊係🇹🇼台語,意思係老鄰居🏠話晒都係荃灣返過一段日子工💼,好似都幾岩𝐅𝐞𝐞𝐥咁😂~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪眷村紅燒牛三寶湯麵 ($78) 有撈麵🍝 / 湯麵🍜揀餐廳既湯底🥣係用牛筒骨 • 中藥材 • 香料🔥熬1️⃣2️⃣hrs⏰咁緊係揀湯麵啦🍜,睇佢個顏色都知夠濃郁🤎牛三寶🐃份量都好足,每樣都有幾舊🙆🏻♀️牛腱 • 牛筋 • 牛肚,3️⃣樣都大大舊🤗又厚身。入味夠淋🧏🏻♀️易咬開。. ▪超濃芋泥蛋餅($38) 依款寫住招牌🎖,咁就揀依個啦😌中間除左有芋泥💜之外,仲有拉絲既芝士🧀(芋泥💜唔會好甜👏🏻)蛋餅皮唔算🤌🏻太薄,加左厚厚既蛋漿層🍳,所以蛋味🥚都幾出,好有咬口🤓旁邊既🥢醬汁帶有🤏🏻少少酸。. ▪家常滷味拼盤 👭 𝟏-𝟐人份量 ($38) (拼盤分左𝟏-𝟐人👭 / 𝟑-𝟒人👨👩👧👦份量,當然揀大份量既,野食種類會多𝐝😌)豆乾 • 海帶 • 滷蛋都🔪切開左,細細舊方便大家食🤭滷水汁🤎係鹹味比較重,唔係🙅🏻♀️甜個種。. ▪野飲▪ 💕除左
我諗好多人睇到👀餐廳名,第☝🏻個反應都係...
中間個個字🤔點讀呀?讀音係💁🏻♀️ cou3 (喿)
老厝邊係🇹🇼台語,意思係老鄰居🏠
話晒都係荃灣返過一段日子工💼,好似都幾岩𝐅𝐞𝐞𝐥咁😂
▪眷村紅燒牛三寶湯麵 ($78)
有撈麵🍝 / 湯麵🍜揀
咁緊係揀湯麵啦🍜,睇佢個顏色都知夠濃郁🤎
牛三寶🐃份量都好足,每樣都有幾舊🙆🏻♀️
牛腱 • 牛筋 • 牛肚,3️⃣樣都大大舊🤗又厚身。
入味夠淋🧏🏻♀️易咬開。
▪超濃芋泥蛋餅($38)
依款寫住招牌🎖,咁就揀依個啦😌
中間除左有芋泥💜之外,仲有拉絲既芝士🧀
(芋泥💜唔會好甜👏🏻)
蛋餅皮唔算🤌🏻太薄,加左厚厚既蛋漿層🍳,
所以蛋味🥚都幾出,好有咬口🤓
旁邊既🥢醬汁帶有🤏🏻少少酸。
▪家常滷味拼盤 👭 𝟏-𝟐人份量 ($38)
(拼盤分左𝟏-𝟐人👭 / 𝟑-𝟒人👨👩👧👦份量,
當然揀大份量既,野食種類會多𝐝😌)
豆乾 • 海帶 • 滷蛋都🔪切開左,
細細舊方便大家食🤭
滷水汁🤎係鹹味比較重,唔係🙅🏻♀️甜個種。
▪野飲▪
💕除左鮮奶系列,所有野飲都可自選甜度🍬 • 冰度🧊
💕餐廳既奶茶用既係🐮鮮奶,唔係奶精👍🏻
▫️珍珠鐵觀音奶茶 ($24)
超多珍珠,煙韌控出動😆
▫️麥香奶茶 ($22)
我幾鍾意依杯💃🏻
麥味,五穀味好重🌾
🔺免收加𝟏𝟎%服務費🙆🏻♀️
🔺店員見你拎住手袋👜,會主動提供籃🧺俾客人放(放櫈底🪑)
🔺餐廳分左𝟐層,都幾爆場,𝐊𝐞𝐞𝐩住有客人入🈵