2024-11-29
漢城美食作為老牌既韓國餐廳,我諗好多香港人都聽過/食過漢城美食。餐廳裝修都幾韓國feel,環境整潔,座位寬敞,適合家庭聚餐。餐廳由韓國人主理,主打正宗韓國料理,仲要有好多款唔同種類既韓國料理!不過服務員幾乎全部都系菲籍員工,服務態度就…um…不過唔影響我對美食既熱情既!前菜唔馬乎,除左有常見既泡菜之外,居然有蛋餅同魚糕!味道都唔錯。韓式牛肉石鍋飯天氣變凍就想吃返d熱騰騰的食物,韓式石鍋拌飯就是好選擇。牛肉炒得濃郁香口,加上波菜、紅蘿蔔和豆芽菜生菜絲一齊拌均,食落清爽。重點系飯底部脆脆的鍋巴,夠香口!韓式原味炸雞朋友唔食辣所以點了原味。現點現做的炸雞,雞皮非常香脆,而雞肉仲保持到嫩滑又多汁!炸雞一定要配啤酒,見我都點左罐韓國啤就知啦。即刻諗起韓國既味道!
韓式牛肉石鍋飯
韓式原味炸雞