2005-10-18 47 浏览
今朝因公事要同幾位同事去一去灣仔,攪掂晒都成點半大家都話係呢頭醫埋肚先返去,因見有大食大加埋入公數關係其中一位提出去呢樹飲茶,開頭去到都見滿晒都怕佢冇位諗住走入點鬼知居然話有間房喎,跟手坐低就等高層發板自己就等食!!!先黎個例湯”杏汁腐竹煲雞”---完全唔覺有杏汁味或者香,但個湯都煲得好濃好夠味同好飲,另飲落唔覺有味精!!!先前叫點心就一一排住隊黎,都係叫d蝦餃, 燒賣, 鮮蝦腸粉, 叉燒包, 煎腐皮卷, 蘿蔔糕等等, 全部o既賣相都幾好而味道都有水準,唔會好似出面一般o既煎炸o野會好鬼油同點心o既外形同我一樣大大件咁唔使硬食!!!跟手叫多個上湯豆苗同荷葉飯---兩樣整體上都幾好,特別係個荷葉飯食落唔會太濕同好香!!!因入公數埋單唔知幾錢,估計每人約$110度,雖然比較上偏貴但以佢地食物o既質素同埋員工o既服務態度加上環境都好舒適令我覺得值呢個價錢!!!