2019-01-23 48 浏览
星期六的下午, 去了個friend位於大圍的屋企玩, 我們打機打到天昏地暗, 待大家都饑腸轆轆時才發覺大家午飯都還未食, 已是下午四五點鐘, 於是大家齊齊落街去搵食, 行出街口, 見到對面村屋有間車仔麵檔, 車仔麵選擇多, 一定有款餸啱你口味, 於是大家齊齊行去車仔麵檔.入到舖內, 店舖細細卻是干淨整潔, 我們迅速落了order, 我就叫了瑞士雞翼, 豬扒及韭菜餃, 麵底叫了油麵, 店家收到order即煮, 數分鐘後, 我個大大碗的車仔麵來到我面前, 仲送了杯豆漿, 瑞士雞翼好入味, 甜甜地, 好好食, 油麵軟硬適中, 店家淋了些腩汁在碗麵中,油麵煮咗的腩汁, 都非常好食, 韭菜餃大大隻, 咬一啖, 哇! 韭菜香扑鼻, 食一口簡直會欲罷不能, 我一口氣食晒兩隻韭菜餃, 太好味了. 豬扒是炸了之後再切件放在碗中的, 三餸一麵才$35元, 仲有杯豆漿, 真的是超值, 車仔麵來講, 這間的味道真的唔錯, 價錢仲吸引! 真的是平, 靚, 正!