2021-11-26 771 浏览
呢間賣蛇類食品店,我由當年十幾歲仔,到而家幾拾歲呀伯,都有去光顧,而該店大蛇羹亦由$15元一碗,賣到現今$8O一碗,我仍然捧場,雖然因現時不是用活蛇來做蛇羹,所以此店嘅蛇羹味道,係比以往遜色,可與當年同日而喻,但此老店嘅人情味卻完全冇變,仕頭婆娟姐仍然待客至誠,有空時同你閒話家常,仲常常叫你飲到就飲多兩碗蛇湯,係免費送俾你飲,吾似深水埗,個幾間蛇店D湯係碗碗計錢,若你用$8O食一碗蛇羹,加一碗湯就要過佰元結賬,而在此店,雖然一樣係$8O一碗蛇羹,但你飲番兩碗蛇湯,咁個碗蛇羹就變咗係三,四拾蚊貨仔,我就試過食一碗蛇羹,娟姐咗三碗湯我飲,娟姐仲話曾經有個客,飲咗七碗蛇湯先走,佢仲話好開心,D客咁欣賞佢D蛇湯