2019-03-02 69 浏览
難得放長假,當然要同朋友們搵好野食啦。成日食連鎖店壽司,今次就試下九井壽司。一入到去就見到門口擺左好多兒童圖書,照顧左小朋友嘅需要,都幾貼心。環境光猛寬敞,坐得幾舒服。 因為太肚餓,我地一坐低就用平板落單,叫左四款野,跟住熒幕就顯示我地成功挑戰,有一支益力多送,原來累積叫四樣野就可以抽獎,都幾得意。壽司和刺身好新鮮,三文魚、甜蝦、帆立貝鮮甜唔會腥,豉油又唔會太鹹。火灸三文魚壽司入口即融,配埋上面既沙律醬,好滿足。濃芝士軟殼蟹最好食,外軟內脆。鰻魚丼飯好抵食,大大碗,夠曬三個人分,而且鰻魚好入味,燒汁唔會太甜,而且無泥味。南瓜薯餅暖暖地,雖然外面個層脆,但唔會覺得好油膩。整體黎講,食物質素唔錯。

壽司刺身好新鮮,三文魚、甜蝦、帆立貝鮮甜唔會腥,豉油又唔會太鹹。火灸三文魚壽司入口即融,配埋上面既沙律醬,好滿足。濃芝士軟殼蟹最好食,外軟內脆。鰻魚丼飯好抵食,大大碗,夠曬三個人分,而且鰻魚好入味,燒汁唔會太甜,而且無泥味。南瓜薯餅暖暖地,雖然外面個層脆,但唔會覺得好油膩。
整體黎講,食物質素唔錯。
2019-02-13