2016-12-07 305 浏览
泰國菜久不久又有心引,同朋友去食當然係九龍城最集中地方選擇,今次又試了一間由1994年到現在嘅老字號,店舖入口有兩邊,可能食晚飯時間人多,要安排座了另一邊,其實店舖內都幾寬敞,話有廿幾年,但一啲都唔似,同新嘅餐廳裝修比就唔可以相提並論,但食物質素就絕對有得比!望望餐牌,實在有好多選擇,朋友點了燒雞半隻$72上菜速度快,落單一會兒就上枱,燒雞肉質嫩滑,重有好香脆嘅外層,加埋個甜酸汁,真係一個開胃菜而我就點了個係糯米雞翼$58去骨嘅雞翼部份填滿了糯米,入口超有口感,又彈牙又煙韌,重有隻雞翼燒得好香脆!再加多六串燒 $78自選肉質,當然必吃嘅牛,加埋豬,同魷魚鬚每樣兩串,牛肉串燒燒得較乾,口感好似食緊肉乾,個人覺得正,而魷魚鬚就超彈牙爽口,豬肉串加埋醬汁入口亦唔錯!今晚主力推介脆皮豬手$158其中一個原因係優惠送兩支泰象啤酒,製作時間較耐,塊皮超脆口,真係啖啖卜卜聲,乾身脆口,眼見每枱必叫,而豬手肉質軟熟,功夫在於外脆內軟,加埋兩支泰式啤酒,真係絕佳配搭!咁食法兩個人都係二百多元,唔使加一亦係另一特色,價錢已經唔貴,店員服務又好,味道又唔錯!抵食分享!
望望餐牌,
實在有好多選擇,朋友點了燒雞半隻$72