2019-02-11 40 浏览
同女朋友試下呢間老夫子主題餐廳, 見到d室內設計同幾有心思, 少少懷舊嘅感覺老夫子融入咗喺啲枱枱櫈櫈度本身入嚟食都係抱住貪得意嘅心態, 心諗呢啲主題餐廳嘅食物應該都係同普通茶記食嘅差唔多點知食落就覺得好好味。雖然係港式餐廳嘅一啲好常見嘅菜式,但係味道就比想像中好食而且二人餐都幾抵大大份。大推。燒味拼盤 (叉燒、燻蹄、紅腸、海蜇)份量足夠, 叉燒同埋燻蹄嘅肥瘦非常得宜,而且都好入味。蔥油肥雞or 麻辣口水雞我哋要做麻辣口水雞麻辣口水雞唔會太多油, 食落味道比較清,但係就麻香味十足上湯浸時蔬大愛呢個菜,上湯好清甜有呢個菜式非常之健康。雞湯米粉或者白飯我地要左米粉, 雖然佢話雞湯,但本身以為只係一啲random嘅普通清湯。但點知佢個雞湯飲落真係好清甜, 而且有啲白蘿蔔一齊煲。呢餐未至於驚天地泣鬼神咁好味,但係竟然會有小確幸嘅幸福感。 適合一家大細過嚟食。

老夫子融入咗喺啲枱枱櫈櫈度

燒味拼盤 (叉燒、燻蹄、紅腸、海蜇)
份量足夠, 叉燒同埋燻蹄嘅肥瘦非常得宜,而且都好入味。

蔥油肥雞or 麻辣口水雞
我哋要做麻辣口水雞

麻辣口水雞唔會太多油, 食落味道比較清,但係就麻香味十足

上湯浸時蔬
大愛呢個菜,上湯好清甜有呢個菜式非常之健康。

雞湯米粉或者白飯