不知不覺,好快又到夜晚了,舅母選擇吃富臨,我沒異議(不過本來是想去吃稻香的,因為有一蚊一只雞啊~),一上6樓,就后悔了,因為全場沒乜人,我地坐抵到離開都總共只有3桌~ 囧rz.....首先是我最愛的“燒腩仔脆鹵豆腐”$32,燒腩好脆,皮有D焦不過沒問題,第一塊點了MASTARD SAUCE吃掉后就叫侍應去拿碟糖給我。因為我最愛蘸糖吃,而且要好似下面張圖咁,四面都蘸曬,然后一啖落口~ 哇正~可惜,世事又豈能盡如人意呢?巨拿錯佐碟鹽俾我啊~~~~~~~~拿命!我當場好沒儀態地吐了兩碟口水跟住沖去廁所漱口,出來條舌仲系咸的!好有陰影!點會拿錯噶?!浪費曬我塊燒腩!不過都好夸張,呢度吃一碟菜,醋、糖、芥末、甜醬、辣醬,5醬齊上!太FB了~~跟著系OK的珍珠蚌上湯浸菜苗$48, 唔錯,D蚌新鮮而且大夠,好似小象拔蚌咁~ 菜就差D~生煎包$25居然先上,我當然唔會吃住,留肚俾龍蝦,可惜后來又吃不下了~ 唔知咩味~芝士焗龍蝦,伊麵底 $288, 或者今晚心情好吧,+之前吃到成口鹽,我都唔知點解我沒叫巨地退貨或者重做!人生有幾多個‘最’呢,今晚我呢個‘Lobster auntie’就吃到最難吃的龍蝦了

芝士焗龍蝦,伊麵底 $288, 或者今晚心情好吧,+之前吃到成口鹽,我都唔知點解我沒叫巨地退貨或者重做!人生有幾多個‘最’呢,今晚我呢個‘Lobster auntie’就吃到最難吃的龍蝦了!
,首先龍蝦炸過火,焦到苦
;跟著系個芝士汁,又粘又難吃
;D伊麵更加唔似伊麵,簡直系干得來又沒味道的!我吃佐一口,實在沒辦法吞落去,唯有偷偷地吐佐巨!

條魚OK哦,特價$68, 相比起口鹽同惡頂的龍蝦,呢個算OK了~

成晚落來,只可以用一啖砂糖一啖***來形容,唯一沒另我失望的系罐可樂($12)

最后埋單,茶位8蚊一位共$32,花生一碟$10, 紙巾$3, 仲要加一,盛惠$570hkd. 早知上7樓吃火鍋啦!吃晚飯來講,我念呢間系甘多富臨分店中最難吃的一間了,打死唔會再來!不過呢度朝早飲茶又OK的哦~

翻到屋企,沒理由唔餓囉,最后都系要煮個公仔麵醫肚先搞掂!
點解糖都可以拿錯鹽?!
$48珍珠蚌上湯浸菜苗
$25生煎包 半打