2020-07-27 444 浏览
呢个星期突然冻左好多又系时侯围炉打边烧野食取暖,今次聚会拣左系韩烧,任食炉明码实价任饮任食,系我地一班人聚会之选。烧韩烧收一个价钱,比起单点实惠得多,可以放开怀抱去食都系收一个价有泡菜、芽菜、海带小食3碟,有旧大萝卜,系用嚟卒烧焦左既炉面,唔系食的等烧肉熟之前,点左D熟食:辣炸鸡、饺子拣食韩烧都系碞我地班食肉兽,以烧肉为主,呢度肉类选择都几多,仲有海鲜烧,有蚝、扇贝、虾、鱿鱼,任食韩烧黎讲有得烧埋海鲜,都算性价比值好高。 酱汁自取,食物上枱速度好快用餐报纸点,有牛肉猪肉鸡肉海鲜同菜,种类都算多肉类首选晒最爱烧牛仔骨同辣味五花腩,前者薄薄地一片,易快熟,好香牛味,入口JUICY后者简直系无敌, 入口即溶,油脂爆香海鲜方面都无得输,虾够大只同新鲜,虾肉烧完札实得黎肉身好弹,啖啖肉烧扇贝都好正,味好鲜,不过隔住个壳就要烧耐D,建议可以一开波放系炉边边烧肉就边烤贝壳类,省时得多另外,要大大力推既系芝士蚝,爆汁超JUICY搭埋芝士既香, 碞晒我呢D食海新鲜都钟意加蒜蛄豉油既重口味人士总的来说地方走动阔络,枱与枱之间有距离,坐得都好舒服,, 食物选择类型多同新鲜,仲有海鲜任烧,超越性价,围炉之选
等烧肉熟之前,点左D熟食:辣炸鸡、饺子
酱汁自取,食物上枱速度好快
用餐报纸点,有牛肉猪肉鸡肉海鲜同菜,种类都算多
肉类首选晒最爱烧牛仔骨同辣味五花腩,
前者薄薄地一片,易快熟,好香牛味,入口JUICY
后者简直系无敌, 入口即溶,油脂爆香