2022-04-09 1434 浏览
雖然已經過咗Sakimoto最紅嘅時候 不停依然好想試吓佢個toastWeekend lunch time嚟到竟然唔洗排隊 Menu仲多咗好多選擇 勁多唔同嘅三文治 同埋有all day bfast set😍▶️煙燻黑椒牛肉全日早餐 ($138)哇!超級豐富嘅全日早餐 賣相勁靚 感覺好似真係去咗日本咁🇯🇵可以自己揀jam 成15款揀 我當然揀咗翡翠抹茶💚成個set有五大片煙燻黑椒牛肉 牛油粟米 茄汁焗豆 沙律菜 北海道3.6牛乳炒滑蛋 雞肉腸 當然仲有「極生」厚多士🍞「極生」厚多士啱啱烘熱 所以仲外脆內軟!入面部份非常鬆軟 好味😋雖然其實只係特別在佢夠厚 本身都係冇乜特別味嘅🧈另外有好滑同食落少少鹹既牛油同自選嘅翡翠抹茶醬搽 翡翠抹茶醬比較厚身桀身 🍵味道上都食到抹茶味 但係我覺得佢遍甜 冇咩抹茶回甘味 但係都唔錯 變咗甜品咁嘅toast🥰最尾死都用曬啲醬去😂🥓煙燻黑椒牛肉好薄片 食落唔韌 但係都有少少乾 好似啲肉乾咁 同埋佢煙燻黑椒味的確好濃嘅 不過食食吓少少鹹 所以要食吓甜再食吓鹹🍳 北海道3.6牛乳炒滑蛋都幾多 有蛋香味 少少濕濕地咁 雖然未至於超滑 微微食到奶香味 餸多士食都唔錯
Weekend lunch time嚟到竟然唔洗排隊

▶️煙燻黑椒牛肉全日早餐 ($138)
可以自己揀jam 成15款揀 我當然揀咗翡翠抹茶💚

雖然其實只係特別在佢夠厚 本身都係冇乜特別味嘅

微微食到奶香味 餸多士食都唔錯
🥫茄汁焗豆就正常味 豆豆大粒有口感 茄汁遍黏而唔太鹹

🌭雞肉腸外皮脆口 入面又的幾淋 條腸原先都好粗 亦真係食到雞肉味 比一般嘅腸仔好食
🌽牛油粟米就幾甜 咬落有汁 牛油香濃
🥗沙津菜係有丘比沙律醬配埋嘅 咬落清脆新鮮開胃
煙燻黑椒牛肉全日早餐

食完一個set之後真係飽 亦非常滿足😌最鍾意梗係佢個厚鬆脆多士配抹茶醬💕
但整體全部都好食

▶️伯爵茶 ☕️
跟餐免費飲品 可以揀牛奶 橙汁 咖啡或者茶
茶唔算苦 正常味道

終於明白點解之前咁hit 真係好食👍🏻
賣相精緻吸引 味道好
環境都舒服 唔太多人 連裝修都似足日式cafe 所以個feel好正😌
服務都好好 唔會感覺好急 揀醬揀耐咗都有耐性咁等你🙈
價錢有加一 雖然都少貴 但係我覺得值 佢份量超大 回頭率高
想輕鬆下噗返個all day breakfast絕對可以黎呢度🤤

依家買jam買一送一優惠 外賣自取仲有8折❣️
煙燻黑椒牛肉全日早餐