2013-08-06 1272 浏览
翔龍拉麵小籠包每次行過都有甘多人排隊令我真的想試一次,今日我試到啦。我同朋友排左半小時先有位,明白服務只已經盡量安排但都要半小時。服務員的態度都唔錯而且行動都算快,要求茶水都很快速。餐廳環境唔錯,以簡潔木式裝修及暗淡光為主,桌子唔算好多但坐位都算濶,而餐牌設計清晰。我們二人叫左翔龍海鮮麵、小籠包及沙鍋雲吞雞煲3個菜。翔龍海鮮麵: 麵質較軟,海鮮以蝦肉為主,冬菇菜作配料,顏色豐富但味道一般,這可能是鹼水味太濃,破壞了海鮮麵的質素。小籠包: 皮薄、肉餡鬆而且香,皮中湯汁鮮美,口感唔錯。沙鍋雲吞雞煲: 金華火腿味濃但湯清唔入味,雲吞肉餡足料,口感唔錯,而雞方面,服務員會幫我拿出來,雞分量很少,肉質而且煲乾。綜合一切,我覺得有點失望因為它沒有我想像中甘理想。希望它的食物質素可以提高,而唔希望翔龍的隊可能是一個假象。
我們二人叫左翔龍海鮮麵、小籠包及沙鍋雲吞雞煲3個菜。

2013-07-28