2018-06-04 30 浏览
平時喺尖沙咀,唔係去The One, Mira mall, 就係isquare, habour city🛍今日喺美麗華商場行行吓,發現咗有間新嘅餐廳,就同幾個朋友shopping完之後去試新野!我哋叫咗幾款唔同嘅前菜、主菜同埋甜品,諗住可以share試多少少唔同嘅種類。Steak Som Tam 青檸辣椒牛扒沙律呢一個牛扒沙律有泰式嘅味道,用咗泰式嘅醬汁,非常之特別,有青檸嘅調味,十分開胃。牛扒都幾juicy,唔錯唔錯。Cheeky (Pork) Hash n' Eggs 煙豬面肉薯仔炒蛋本身我係以為呢個會用鐵鍋上菜,以為純粹係炒薯仔粒,點知個精髓原來就係個蛋。隻蛋炒得非常之滑,好濕潤,蛋香亦都非常濃郁。夾埋豬肉粒同薯仔粒一齊食,味道同口感都好夾。"Trio" Seafood Pappardelle 三重海鮮寬麵用三種唔同嘅海鮮,包括魷魚、蝦肉同埋青口,配上寬蛋麵,見到都已經流晒口水。我鍾意佢嘅調味唔會太鹹,有酸酸地嘅番茄醬味道,加上麵條煙煙韌韌,幾好食。Coffee Ganache French Toast 咖啡白朱古力西多士最後嘅甜品係我意想不到嘅造型。「西多士」切成三角形,就層層

Steak Som Tam 青檸辣椒牛扒沙律

最後嘅甜品係我意想不到嘅造型。「西多士」切成三角形,就層層黑白分明,咖啡味道都尚算濃郁。加埋白朱古力嘅甜味,呢個甜品令人好滿足!

最後飲咗一杯伯爵茶朱古力。伯爵茶清香嘅味道令人一試難忘,原來同朱古力嘅味道都幾夾下,兩者都唔會搶過彼此嘅風頭,起咗相輔相成嘅作用。如果佢嘅質感再厚身少少就完美了!

發掘到呢間新餐廳,之後都唔需要再頭痕,喺尖沙咀搵唔到嘢食啦!