2025-05-23
位於旺角彌敦道高氏大廈的貓啡,簡直係貓奴與美食愛好者嘅天堂!一入到餐廳,就被可愛的貓咪環繞,心情立刻變得輕鬆愉快。😻首先,我試咗佢哋嘅**招牌紅酒燴牛肋條飯**。這道菜一上桌,色澤深紅且光澤誘人,牛肋條上面淋上豐富的紅酒醬汁,香氣四溢,令人食指大動。牛肋條煮得軟嫩,肉質彈牙,入口即化,搭配上香濃的醬汁,簡直係味蕾的享受!米飯吸收了醬汁的精華,每一口都有著濃厚的風味,真係食到心滿意足!🍷接下來就係**蜂蜜烤雞翼**,外皮金黃酥脆,散發出淡淡的蜂蜜香氣,令人忍不住想立即咬一口!雞翼肉質鮮嫩,甜中帶鹹,口感層次分明,咬下去的瞬間,連同香脆的外皮,簡直係為味蕾帶來一場派對!每一口都令我心情大好,啖啖都係幸福感!🍯在享受美食的同時,周圍的貓咪們在你身邊嬉戲,讓整個用餐體驗更加溫馨,仿佛回到無憂無慮的童年。貓啡不單止係個餐廳,更係一個可以放鬆心情、享受生活的小天地。總括來說,貓啡以其獨特的貓咪主題和美味的菜式,絕對值得一試!如果你係愛貓又愛食的人,記得來這裡感受下美食與貓咪的完美結合!✨