2019-01-21
去韓國必食紫菜包飯,但香港無咩地方有得食之餘又賣得貴,7-11賣果d加哂芝士,怪怪的,難得呢度下午茶有得食,就梗係要試下啦!呢款下午茶可以揀唔同主菜配唔同小食。我地叫左3個set,一個紫菜包飯配炸雞薯條,一個紫菜包飯配安東雞脾,一個流心蛋飯配炸雞薯條。呢個下午茶餐包湯,前菜同飲品。紫菜湯普普通通,無咩特別。因為我地叫左3個餐,所以有3款前菜,分別係泡菜,麻油大豆芽同酸辣紫菜。呢度的泡菜好啱我胃口,少少辣,幾開胃。朋友就好鍾意個紫菜。全部都可以無限refill👍🏼👍🏼紫菜包飯一份得4件,炸雞都係4件,不過都算大件。本身仲擔心會唔會唔夠飽,但係食落又啱啱好喎😂😂😂紫菜包飯終於係似番係韓國食的咁,又好多蔬菜之餘有d肉,餡多過飯,算唔錯。炸雞同薯條炸得都ok,但係咩調味料都無,問店員就話淨係得茄汁🙈🙈🙈🙈最後我落左枱面用黎食燒肉的鹽😥😥安東雞脾都算大隻,仲有沙律菜,幾抵食!不過味道就似豉油雞脾。呢度有另一款餐係安東雞配飯,果個的味係甜甜辣辣,幾好食的,但係呢個雞脾完全無果隻味🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️流心蛋牛肉飯都幾ok。飲品有兩款,荔枝茶同柚子茶,荔枝茶比較甜,柚子茶係柚子蜜加紅茶,甜
呢款下午茶可以揀唔同主菜配唔同小食。
海帶湯
流心蛋牛肉飯都幾ok。
飲品有兩款,荔枝茶同柚子茶,荔枝茶比較甜,柚子茶係柚子蜜加紅茶,甜度啱啱好,飲品入面仲有幾粒荔枝或者一片西柚。估唔到最有驚喜係d野飲😂😂😂