今晚同屋企人去咗「一鼎‧台式火鍋」打邊爐,呢間位於馬鞍山新港城中心嘅火鍋店,食物選擇華勁多,而且餐廳環境乾淨企理寬敞舒適ヽ(○´∀`)ノ♪\ᴛᴏᴘ ᴘᴏᴛ ᴅɪɴɴᴇʀ ʙᴜғғᴇᴛ/ 晚市吃到飽 𝟏𝟐𝟎分鐘【澳洲𝟐𝟎𝟎日穀飼牛套餐】 𝐀𝐝𝐮𝐥𝐭 $𝟑𝟒𝟗 | 𝐂𝐡𝐢𝐥𝐝 $𝟏𝟑𝟗/湯底選擇/燻鰹魚 - 海苗鰹魚湑湯鍋 | 蕃客為主 - 鳳梨蕃茄濃湯鍋 | 麻痹鴨-台灣麻神鴨血鍋 | 冬蔭功功鍋| 甜醬油鍋| 紅燒和牛湯鍋 | 𝐐𝐐骨膠原-膠原豬王骨鍋 | 期間限定-藥膳椰子雞鍋(+$𝟑𝟗)湯底有多款選擇,蕃客為主 - 鳳梨蕃茄濃湯,味道酸甜適中,湯底嘅蕃茄味道濃郁,搭配鳳梨嘅清甜,好開胃,特別適合炎熱嘅夏天~𝐐𝐐骨膠原鍋就清甜滋潤,飲落去感覺好健康咁/肉類/澳洲𝟐𝟎𝟎日穀飼牛| 澳洲純和牛日本北海道四元豚梅肉| 豚腩肉| 丹麥梅花肉澳洲冠軍草飼羊| 台南花雕雞千層牛柏葉| 特級牛舌✨有多達𝟏𝟎𝟎款食材選擇,肉類方面,澳洲𝟐𝟎𝟎日穀飼牛真係超級推介,肉質鮮嫩,切得薄薄一片,放入鍋中煮幾秒就已經好味,仲有日本北海道四元豚梅肉⋯⋯ヾ(*'∀`*)ノ♡/海鮮/鮮味大蜆|超鮮生蠔| 一鼎鮮蝦|

/湯底選擇/

/肉類/
澳洲𝟐𝟎𝟎日穀飼牛| 澳洲純和牛
日本北海道四元豚梅肉| 豚腩肉| 丹麥梅花肉
澳洲冠軍草飼羊| 台南花雕雞
千層牛柏葉| 特級牛舌

/海鮮/
鮮味大蜆|超鮮生蠔| 一鼎鮮蝦|啖啖蝦滑| 粒粒蟹子花枝滑| 水上鮮墨魚

/串串/
芫荽和牛串| 露筍和牛串| 金菇和牛串| 豚肉小露筍| 油揚餐肉串串

/台式小食/
一定要食,佢哋嘅一鼎鹽酥雞| 三星蔥燒串花枝| 手作地瓜球| 梅香地瓜條| 黑糖炸麻薯| 流心白茶芋球!!!! ʕ”̮ॽु⋆⁺₊⋆ ♥
鹽酥雞外脆內嫩,鹽味剛好,仲有我最鍾意嘅梅香地瓜條ヾ(𝐨˃̵͈̑‿˂̵͈̑𝐨)シ

/紅燒滷水/
金錢肚| 金錢腱| 滷水牛筋

/台灣主食/
古早滷肉飯| 台灣鮮製手工麵| 日本珍珠米

/茶飲•糖水/
百香果三重奏| 冬瓜牛乳茶|黑 白神泡生啤
養生•桃膠銀耳羹| 純綠妍茶 | 芝士•琥珀 | 香水爆檸| 黑糖珍珠牛乳

🍻🧋仲包埋唔少台式飲品可以選擇,又有軟雪糕食,真係好抵食~軟雪糕有白桃味同牛乳味可揀,白桃味清新爽口,帶有淡淡嘅果香,牛乳味則係濃郁滑順,而且又唔快溶,好滿足呢( *ฅ́˘ฅ̀*)♥♥