身为住系元朗区嘅小编无理由唔知道当区有乜好食既🤔,今日小编收工都特意去揾一啲唔系大马路嘅小店🏃‍♂️,想有一个新尝试。今日去嘅呢间小店就一眼就望哂成间店👀,以白色色调为主,风格简约,有一种cafe嘅感觉🍵,令人舒适。而小编介绍嘅呢间主打手工台式肉燥🥩,因为第一次嚟食所以犹豫咗一阵食乜好呀🧐,最后决定嗌套餐,有汤、前菜、小食、拌面🍱。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈手工肉燥干拌面定食 $62(前菜)炒香咗嘅通菜再轻轻压平,整到长长方方咁,几得意🤩,味道唔错,落咗些少豉油调味已经好够👍,通菜一向都系小编至爱菜类之首选✨,所以对于餐厅嘅通菜质素好高分,赞👏。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦(牛汤)牛汤系小编第一次接触😯,当小编第一啖饮就觉得有些少牛膻味🥴,好似唔太接受到咁,但当小编食咗个拌面同牛腱后就发现原来咁样饮汤先系最好味😮,牛膻味唔见咗,反而牛腱嘅肉味更突出🥳,好神奇。小编最后系饮得哂成碗汤🤭,味道唔会抢咗拌面嘅牛肉味,反面系锦上添花🌸。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦(小食两款)香炸花枝丸  外层轻轻炸过就够香口,亦都唔会改变太多原有口感👄。墨鱼味道一口就食到👏,香味十足👃,台湾嘅墨鱼味同香港唔
🎈手工肉燥干拌面定食 $62
(牛汤)
(小食两款)
香炸花枝丸
外层轻轻炸过就够香口,亦都唔会改变太多原有口感👄。墨鱼味道一口就食到👏,香味十足👃,台湾嘅墨鱼味同香港唔同地方就系滑好多🤤。

牛腱爽口,唔会太韧难咬😲, 虽然卖相就唔太吸引,不过味道就搭够😊。
(拌面)
手工肉燥干拌面
拌面同肉燥分量适中,入面仲有菇粒再加上酱汁,味道不俗👌。不过大家记得要捞晕啲先食㖞,如果唔系只会食到面原有味道🤫,咁就唔好食架喇。手工嘢小编一向好支持,用心制作值得欣赏❤。
🎈菠萝青柠蜜 $18
店员介绍小编饮呢杯菠萝青柠蜜,因为听讲系好多食客都会饮嘅🥤。店员拎到过嚟都好有心提醒小编😮,如果味道唔够可以帮手再调教,好细心🥰。虽然小编唔系太饮得出菠萝甜味,但都隐隐约约饮到些少菠萝味🤔,小编饮下饮下反面觉得好似袖子蜜多🤨,唔通菠萝原有嘅味系似袖子味😖?呢层小编唔太清楚了🤫。
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
试过咁多间台式肉燥嘅小编觉得「二悦」畀人嘅感觉好清新💨,虽然大部分食物味道唔算太浓郁,餐厅应该将味精同调味化得精而简👏,食客都食得健康又满足。而且环境都好舒适,价钱亦合理,加上服务态度良好👍,畀人印象深刻。位置虽然较偏,近于又新街最尾位置,唔易于揾到🤔,不过有心嚟到附近都一定要支持下🤝。
手工肉燥干拌面定食
牛腱