2020-07-23 658 浏览
前排疫情冇咁严重,出咗去粉岭度行下,回程时顺便喺附近食埋饭先返去呢间餐厅开扬,而且有做足防疫措施,就拣咗喺度食饭餐牌选择好多,主打西式意粉、饭同汉堡包仲有好多特色饮品意大利西西里肉丸意粉呢款意粉系用香浓嘅茄汁底煮成,肉丸同意粉都沾满酱汁,加上少量香草,味道酸甜惹味呢个意粉本身系套餐,另外仲跟咗个汤同饮品加咗$10试呢个美禄香蕉恐龙,饮落系似香蕉朱古力奶味嘅特饮手作特级和牛汉堡最钟意食呢啲手制嘅食物,因为一食就知质素比一般好汉堡包烘得松脆,里面嘅和牛汉堡唔会整得太熟,充满肉汁配搭满满嘅蔬菜加芥末同番茄酱,口感丰富又好味爆趣蜜糖芝士脆鸡配薯条沙律呢款炸鸡嘅配搭好多,净系酱汁都有3款,根据自己试出嚟嘅口味,应该分别系蜜糖芥末、泰式酸辣同果酱炸鸡上粉唔算好多,外皮炸得够脆,里面嘅鸡肉大大件又保持到有肉汁,我比较钟意配蜜糖芥末酱,觉得同炸鸡嘅味道最夹紫薯窝夫食咗咁多好味嘅主菜,点都要有个好味嘅甜品做总结窝夫即叫即整,外脆内软,上面铺满糖粒同忌廉,仲有啲小甜薯同一个冻冰冰嘅紫薯雪糕窝夫本身无咩甜味,所以配搭忌廉同雪糕去食,甜度就刚刚好瑞士朱古力见到啲饮品嘅拉花好可爱,忍唔住叫咗一杯试下朱古力味够浓
呢间餐厅开扬,而且有做足防疫措施,就拣咗喺度食饭

餐牌选择好多,主打西式意粉、饭同汉堡包
仲有好多特色饮品

意大利西西里肉丸意粉

呢个意粉本身系套餐,另外仲跟咗个汤同饮品
加咗$10试呢个美禄香蕉恐龙,饮落系似香蕉朱古力奶味嘅特饮

手作特级和牛汉堡
最钟意食呢啲手制嘅食物,因为一食就知质素比一般好
汉堡包烘得松脆,里面嘅和牛汉堡唔会整得太熟,充满肉汁
配搭满满嘅蔬菜加芥末同番茄酱,口感丰富又好味

爆趣蜜糖芝士脆鸡配薯条沙律

紫薯窝夫
食咗咁多好味嘅主菜,点都要有个好味嘅甜品做总结
窝夫本身无咩甜味,所以配搭忌廉同雪糕去食,甜度就刚刚好

瑞士朱古力
见到啲饮品嘅拉花好可爱,忍唔住叫咗一杯试下
朱古力味够浓,唔会太甜,好啱口味

呢度嘅食物同环境都好好,疫情后可以再嚟食过
  • 手作和牛汉堡
  • 爆趣蜜糖芝士炸鸡配薯条沙律