2021-05-28
尖沙咀厚福街好多餐廳,今次試吓呢間新嘅日本料理食店,裏面嘅裝修非常和風,裝修光猛簡潔舒服,同朋友嚟飲嘢食飯氣氛都唔錯。最愛芫荽嘅我一見到餐牌,就馬上瘋狂,因為有芫荽特飲呀,所以一定要叫一個試吓。芫荽嘅味道清新,溝埋梳打原來好夾,真係一個夏天好正嘅餐前飲品!其他朋友鍾意飲日本清酒,呢度都好多選擇,我就唔係好識品嚐,不過見大家飲得真係好高興呢!食物方面當然都非常高質素,睇佢嘅刺身拼盤就真係好正,所有刺身顏色靚又有色澤,一睇就知好新鮮,食落口更加門口先甜,海鮮嘅甜味喺口腔揮之不去。仲有好正嘅係燒牛肉,有廚師即時為我哋下廚,控制火候剛剛好,所以牛肉肉質和味道都係最好嘅,咬落口牛肉汁甘香美味,真係食過返尋味。整體今晚嘅晚餐,有美酒,又有得飲,更加有美味嘅新鮮日本刺身了你,真係非常滿足,值得回頭再食。